Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

-Νάτες και οι μελανειμονούσες Σουσούδες


Την περασμένη Τετάρτη ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε στον προαύλιο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σηκώνοντας σκόνη. Η πόρτα άνοιξε και ένας ρασοφόρος πάτησε το πόδι του στη γη. Γρήγορα επιβιβάστηκε σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο και έφυγε με κατεύθυνση το κέντρο του Πειραιά. Οι περαστικοί ξαφνιάστηκαν στην αρχή, αλλά σύντομα αναγνώρισαν στο πρόσωπο του εν λόγω κληρικού τον οικοδεσπότη της κυριακάτικης εκπομπής, της κρατικής τηλεόρασης, "Αρχονταρίκι", Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιγνάτιος πέταξε από τον Βόλο στον Πειραιά προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη της πόλης κ. Σεραφείμ.

(Καθημερινή 9/12).


"... πέταξε από τον Βόλο στον Πειραιά προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη της πόλης κ. Σεραφείμ"

Πετάχτηκε δηλαδή από τον Βόλο στην Αθήνα με VIP πτήση. Και προφανώς επέστρεψε στο ποίμνιο του αυθημερόν με τον ίδιο τρόπο. Χαλάλι όμως τα έξοδα. Μήπως δεν έχει λεφτά η εκκλησία; Και μήπως δεν αξίζει ο ομογάλακτος Σεραφείμ την ζεστασιά ενός αδελφικού φιλιού και μιας θερμής χειραψίας την ημέρα της ονομαστικης του εορτής; Στό κάτω κάτω αρχιεπισκοπικές εκλογές πλησιάζουν.

Είμαστε τόσο περήφανοι που ως λαός μπορούμε να εξασφαλίζουμε στους πολιτικούς και πνευματικούς μας ηγέτες όλες αυτές τις ανέσεις. Με κάθε κόστος. Για να μπορούν απερίσπαστοι από τις βιωτικές μικροφροντίδες της καθημερινότητας να μας υπηρετούν καλύτερα.


σημ. Δυστυχώς ο αρθρογράφος της εφημερίδας δεν διευκρινίζει αν στην διάρκεια της VIP πτήσης του ο Αγιος Δημητριάδος φορούσε, -όπως θα ήταν πρέπον για ανθρώπους σαν αυτόν και τον Χρυσόστομο Ζακύνθου που ετοιμάζονται για επικείμενα ανείπωτα δράματα-, την σεμνή πένθιμη πλερέζα. Αυτήν που οι προνοητικές υποψήφιες χήρες φοράνε πιο μπροστά. Προτού προφτάσει να τους την σκάσει για τα καλά ο λεγάμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

who"s online