Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

-Ένας ειλικρινής άνθρωπος. Ένα αθώο θύμα των περιστάσεων.



Το δράμα της χώρας με δέκα μόνο λέξεις.

"Όμοια με όλες τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί στην περιοχή ..."
.

Ο δυστυχής υπουργός είναι απολύτως ειλικρινής. Και πιστεύει με όλη την δύναμη της πληγωμένης ψυχής του ότι αποτελεί στόχο και αθώο θύμα μιας άδικης και απρόκλητης επίθεσης. Διότι απλούστατα, όπως οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, έτσι και ο αστείος αυτός άνθρωπος, που από ένα γύρισμα της τύχης βρέθηκε να απολαμβάνει για μερικά φεγγάρια τους χυμώδεις καρπούς της εξουσίας, δεν διαθέτει τους κατάλληλους αντιληπτικούς μηχανισμούς που θα τον καθιστούσαν ικανό να κατανοήσει την έννοια του νόμου.

Εξ ου και δικαίως ισχυρίζεται ότι η δημοσιότητα που έχει λάβει το ζήτημα είναι κατευθυνόμενη. Εξ ου και ειλικρινώς θεωρεί ότι δεν έκανε τίποτε κακό. Τίποτε περισσότερο από ότι έχουν κάνει όλοι οι υπόλοιποι. Και ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραβιάζουν κατάφωρα την θεμελιώδη αρχή της ισότητας. Της ισότητας στην παρανομία. Εννοείται. Την αρχή πάνω στην οποία στηρίζεται τα τελευταία 50 χρόνια το θαυμαστό οικοδόμημα της ευδαίμονος ελληνικής μας κοινωνιας.

3 σχόλια:

Elias είπε...

Και πώς να μάθει κάποιος την έννοια του νόμου στην Ελλάδα, είτε υπουργός είναι αυτός είτε ο τελευταίος υπάλληλος; Ποιος να του τη διδάξει, αφού η κάθε νέα γενιά αντιγράφει τις άθλιες πρακτικές των προηγουμένων. Μόνο όποιος έχει οδηγήσει στη Γερμανία μαθαίνει την έννοια του νόμου.

Νομίζω ότι στα χρόνια του '60 είχε αρχίσει να σχηματίζεται, δειλά-δειλά και χωρίς ποτέ να γίνει καθεστώς, μία ελληνική αστική τάξη. Σκέφτομαι τον Σαρτζετάκη τώρα που γράφω, τη στάση του στην υπόθεση Λαμπράκη. Όμως δέχτηκε τη χαριστική της βολή από τη χούντα, τη μεταπολίτευση και κυρίως από τον Αντρέα ("ο μόνος θεσμός είναι ο κυρίαρχος λαός", "είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, όχι όμως και 500 εκατομμύρια" κ.λπ.). Από το '81 και μετά, ο νόμος είναι κάτι ελατό και όλκιμο, που προσαρμόζεται στο ειδικό βάρος προσώπων και θεσμών, ενίοτε δε εξατμίζεται εντελώς.

Elias είπε...

Παρεμπιπτόντως, ξεκίνησα να γράφω το προηγούμενο σχόλιο με Υπουργό Απασχόλησης τον κ. Μαγγίνα, και το τέλειωσα με την κα. Πετραλιά (σωθήκαμε τώρα...)

Ptomas είπε...

Οι πολιτικοί μας είναι αυτοί που μας αξίζουν. Την 1η Ιουνίου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι ιδιοκτήτες ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ της περιοχής Κόρμπι Βάρης στην Λεωφόρο Κορωπίου - Βάρης για τα πρόστιμα που τους επιβάλουν. Φωνάζει ο κλέφτης ειδικά όταν οι κλέφτες είναι περισσότεροι από τους "νοικοκύρηδες".

who"s online