Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Τώρα που ο πρωθυπουργός μας και οι υπουργοί οικονομίας και ανάπτυξης συναντιώνται και τα λένε σε τακτική βάση και σε καλό κλίμα με τους "εκπροσώπους των πολυεθνικών", και μια και οι τελευταίοι ζητούν να μειωθούν οι μισθοί, ακόμη και στα 300 €, ώστε να μπορούν να ανταγωνίζονται οι δυστυχείς τα μεροκάματα στις χώρες της Ασίας, έχω να κάνω μια πρόταση.

Αντί να μειώσουν τους μισθούς εδώ γιατί δεν αρχίζουν να ζητούν αποδεικτικά επαρκούς ασφαλιστικής κάλυψης των εργατών των εργοστασίων της Ασίας, (όπως κάνουν με όλους τους εγχώριους κατασκευαστές), πριν αποδεχτούν προσφορές κινέζικων, ας πούμε, εταιρειών στις κρατικές προμήθειες ή πριν επιτρέψουν τις μαζικές αδασμολόγητες εισαγωγές.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί και οι δικοί μας μισθοί να μην μειωθούν και το επίπεδο ζωής στα στρατόπεδα των σκλάβων της Ασίας να καλυτερέψει. Ωραία δεν θα ήταν;

Αλλά υπάρχει κάτι. Η Γερμανία είναι η μόνη ευρωπαική χώρα με θετικό εμπορικό ισοζύγιο με την Άπω Ανατολή και η Γαλλία, αν και αρνητική, δεν πάει και πολύ άσχημα. Έτσι λοιπόν καθορίζονται τα κριτήρια του παγκόσμιου εμπορίου.

Αντί για νέα δανεικά λοιπόν προς το νότο να ένα καλό πεδίο διαπραγμάτευσης με την θεία Μέρκελ. Και με την Apple και με όλους αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

who"s online