Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ορος η απόλυση 7.000 επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου για τη δόση του Μαρτίου (ΒΗΜΑ τώρα)


Νοέμβριος 2012 (προφητικόν)

[...] Η ανυποχωρητη απαιτηση για απολυση δημοσιων υπαλληλων ειναι η πρωτη και μεχρι στιγμης η μονη πραγματικα σοβαρη παρεμβαση της Ευρωπης στο εσωτερικο της Ελλαδας, σε αμιγως πολιτικο επιπεδο. Σε αντιθεση με ολα τα υπολοιπα, που εχουν επιβληθει και που, απο την φυση τους, μπορουν λιγο πολυ να χαρακτηρισθουν ως συνθετη τεχνικη βοηθεια προς μια υπαναπτυκτη χωρα.

Οι Ευρωπαιοι συμμαχοι μας, εχουν κατανοησει πλεον οτι το προβλημα της χωρας και αρα και το δικο τους δεν θα λυθει αν δεν ξεδοντιαστει το πολιτικο συστημα και αν δεν εξαφανιστουν σταδιακα απο προσωπου γης οι ανυποληπτοι μαφιοζοι που το επανδρωνουν.

Γι' αυτο και θα επιμεινουν στις απολυσεις, επιδιωκοντας την υπονομευση της κομματοκρατιας και την πρωτη πραγματικα βαθια και ουσιαστικη μεταρρυθμιση, που δεν ειναι αλλη απο την καταργηση της σιωπηρης συμφωνιας τιμης μεταξυ των κομματων και της υπαλληλιας και το συνεπαγομενο ανοιγμα της πολιτικης στην κοινωνια, χωρις ορους συναλλαγης και εξαρτησης.

Την ημερα που θα απολυθει ο πρωτος υπαλληλος και θα καταρρευσει, εστω σε αρχικο συμβολικο επιπεδο, η μειζων εγγυηση της ανευ ορων μονιμοτητας, θα μπορεσουμε να μιλησουμε για το ξεκινημα της πορειας της ελληνικης κοινωνιας προς την χειραφετηση της. [...]


http://ermippos.blogspot.de/2012/11/blog-post_13.html

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Θεωρώ εθνικώς αναγκαία την δραστική μείωση του αριθμού των Δ.Υ. Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αξιοκρατική επιλογή εκείνων που θα απολυθούν. Φοβάμαι ότι θα απολυθούν οι μη εξαρτώμενοι από κόμματα και κατά τεκμήριο ικανότεροι.
Έχω προτείνει και το επαναλαμβάνω ότι η επιλογή των απολυομένων να γίνει με δημοσία κλήρωση.

who"s online